Kuin bouwt kantoor Kolhorner jachthaven

Martijn Gijsbertsen
kolhorn

Aannemer Kuin uit Bovenkarspel start medio augustus op het eilandje bij de Ansjoviskade in Kolhorn met de bouw van het toekomstige havenkantoor in de jachthaven.

De klus van zo’n drie ton, waarvan de helft wordt betaald door de provincie in het kader van de subsidieregeling ’Water als economische drager’, moet half november zijn gerealiseerd en voltooid.

Het gebouw krijgt het uiterlijk van een werfschuur met pannengedekte kap. Het pand biedt straks onderdak aan de havenmeesters Kristel Bus en Esther Bakker van de particuliere Stichting Waterrecreatie Kolhorn. Die heeft (het beheer van) de jachthaven recent overgenomen van de gemeente Hollands Kroon.

In het havenkantoor komen ook sanitaire voorzieningen voor watersporters en varende passanten: drie douches, drie toiletten, twee wasbakken en een invalidenruimte plus wasmachine en droger.

Verder zal initiatior en ’geestesvader’ Piet Tromp er acht maanden per jaar een ijssalon runnen. Het plan om in het havenkantoor ook een winterstalling voor de Kolhorner jol KH 44 onder te brengen, is van de baan.

De jachthaven krijgt straks twee aanlegsteigers en wordt toegankelijk voor vaartuigen van maximaal een meter of zeven lang. Kopers van nieuwbouwwoningen die op de Ansjoviskade worden gerealiseerd, hebben het eerste recht om een ligplaats te verwerven.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.