Winterse snertwandeling

© HSPublicity

Buiten kun je wolkjes blazen. Misschien dwarrelt er zelfs wel sneeuw uit de hemel op de kale bomen. Binnen brandt de open haard en op het fornuis pruttelt een pan snert. Op zondag 15 januari opent Staatsbosbeheer het Snel-Weer-Naar-Binnenseizoen, de winter bij Staatsbosbeheer. Op diverse plekken kun je deelnemen aan snertwandelingen. Bij elkaar vormen ze De Langste Snertwandeling van Nederland.

Tijdens het Snel-Weer-Naar-Binnenseizoen is er niks lekkerder dan buiten uitwaaien en daarna binnen weer opwarmen. Dat ontdek je tijdens de Langste Snertwandeling van Nederland op zondag 15 januari tussen 11.00 uur en 16.00 uur. Volwassen deelnemers betalen 12,50 euro en kinderen tot 12 jaar 10 euro.

Alle wandelingen zijn anders. In Groningen is er bijvoorbeeld een route van wel 25 kilometer. Onderweg kun je broodjes bakken en is er live muziek. Vind je 25 kilometer te veel van het goede? Dan kun je de tocht inkorten. Of kom naar Buitencentrum Drents-Friese Wold. Daar staat een wandeling van 10 kilometer op het programma. Samen met een gids ontdek je wat de natuur biedt in de winter. Kijk op www.staatsbosbeheer.nl/snertwandeling voor een locatie bij jou in de buurt.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.