Huurkorting jongeren in Den Helder nog niet nodig

Petra Bies
Den Helder

Woningstichting heeft het jongerencontract nog niet hoeven inzetten. Het contract is begin dit jaar ingevoerd en moet het voor jongeren mogelijk maken om huurtoeslag te krijgen.

Huurtoeslag is bedoeld voor mensen met lagere inkomens. Er is wel een grens aan de kosten van de woning. Voor jongeren tot 23 jaar is dat bedrag laag, de huur mag hooguit 389 euro zijn. Daardoor is het aanbod voor deze groep beperkt.

Het jongerencontract moet het aanbod verruimen. Het houdt in dat Woningstichting de huur verlaagt tot het bedrag waarbij ontvangen van de huursubsidie mogelijk is. Ook elders in het land zijn er dergelijke regelingen.

Er zijn twee complexen flatwoningen in Nieuw Den Helder aangewezen waar de regeling geldt, onder meer aan de Grebbe-, Peel- en IJsselmeerstraat.

Sinds de invoering is er zo’n dertig keer verhuisd in deze complexen. In eenderde van de gevallen waren de nieuwe bewoners jongeren onder de 23. Maar hun huur was al zo laag dat de regeling niet hoefde te worden toegepast, vertelt Marion van den Broek van Woningstichting.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.