SV Marken zet Europees kampioen Kelly Zeeman in het zonnetje

Jacco van Oostveen
Marken

Beretrots is Marken op Kelly Zeeman, kind van het dorp en Europees kampioen voetbal. De speelster van Ajax werd zaterdag in het zonnetje gezet bij de club waar het voor haar allemaal begon.

,,Wat ons betreft had je alle wedstrijden meegedaan, maar je was deel van het team en kampioen word je met z’n allen’’, zei burgemeester Luzette Wagenaar in een bomvolle kantine van SV Marken, voordat ze zeventien oranje rozen overhandigde aan de nummer 17 van Oranje.

Zeeman moest het tijdens het afgelopen EK in eigen land doen met een rol als invaller, maar dat maakt haar voormalige dorpsgenoten - de voetbalster woont tegenwoordig in Volendam - niet minder trots. ,,Mede dankzij jou zit onze meisjes- en damesafdeling in de lift’’, zei SV Marken-voorzitter Jan Peereboom. Als dank vernoemde de club zaterdag de jeugdhoek naar de beroemdste voetbalster van het voormalige eiland.

De plaatselijke band De Kokosmakronen droeg een lied op aan de voetbalster, die duidelijk overdonderd was door alle aandacht. ,,Ook al voetbal ik nu bij Ajax, SV Marken blijft mijn club’’, glunderde de blonde Markense.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.