Buureton op Texel heeft meer ruimte nodig

Nico Volkerts
Texel

De Buureton gaat deze zomer verbouwen. Belangrijkste aanpassing is het vervangen van een vaste wand door een beweegbare.

Daardoor kunnen ook grotere groepen, tot ruim honderd personen, gebruik maken van het gebouw.

De Buureton is thuisbasis voor de eigen diensten en activiteiten van Texels Welzijn. Daarnaast biedt het bij gebrek aan een dorpshuis in Den Burg steeds vaker onderdak aan maatschappelijke initiatieven van burgers die voor een activiteit ruimte nodig hebben.

Aanpassen

Texels Welzijn wil daarom het gebouw aanpassen, zodat er meer en beter uitgeruste ruimte beschikbaar komt. Centraal staat het vervangen van een vaste wand door een beweegbare wand.

De verbouwing is mogelijk door financiële steun van Woontij, het Texelfonds en Stichting Samen één Texel.

Ontwerp

Texels Welzijn wil iets bijzonders doen met de beweegbare wand. Burgers, particulieren of ontwerpers/kunstenaars, worden uitgenodigd om een uitdagend ontwerp te maken voor de ’bekleding’ van de wand. Die bestaat uit zeven panelen van elk 1 meter reed en 3 meter hoog. Dat kan iets zijn op basis van foto’s, stof, schilderwerk of wellicht nog iets anders.

De jury, bestaande uit een gebruiker, teamlid en bestuurslid van De Buureton, zal uit de ingeleverde ontwerpen de definitieve keuze bepalen. Ontwerpen kunnen ingediend worden tot 20 juni 2014.

Geïnteresseerden kunnen zich melden bij Texels Welzijn, Beatrixlaan 43 in Den Burg (tel.no. 312696 of mail welzijn@texelswelzijn.nl).

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.