Alkmaarse omroepkandidaten: eindsprint voor zendmachtiging

1 / 2
Gerard van Engelen
alkmaar

De verkiezing voor de ’Voice of Alkmaar’ kan nog alle kanten op. De kandidaten: RTV Alkmaar en Alkmaar Centraal. De prijs: een zendmachtiging (met subsidie) voor vijf jaar.

De stemverhouding: allebei tenminste één overtuigende stem, maar de meeste juryleden zijn er nog niet uit. Donderdag valt de beslissing.

Het werd weer nachtwerk afgelopen donderdag. Want de politiek wilde hoe dan ook een eerste vragenrondje aan de omroepkandidaten wijden. Die kregen het vuur aan de schenen gelegd. Uiteindelijk blijkt de strijd te gaan tussen degelijk, traditioneel en conservatief (RTV Alkmaar) en wild, modern,en multimediaal (Alkmaar Centraal).

Er was bewondering voor het feit dat Centraal in anderhalf jaar tijd zeer zichtbaar is geworden in het straatbeeld van de stad. Waar RTV Alkmaar zich nog ouderwets bedient van een kabelkrant en radio-uitzendingen waarin hoofdzakelijk gemeentelijke persberichten en nieuws uit de Alkmaarsche Courant worden voorgelezen, is Centraal bezig met snelle nieuwsfilmpjes, radio-uitzendingen en een flitsende presentatie van het nieuws online. RTV Alkmaar heeft weer het voordeel dat veel tijd wordt geïnvesteerd in de opleidingen en de uitzendingen.

De VVD vindt de snelheid en de zichtbaarheid belangrijk en kiest voor Alkmaar Centraal. D66 is meer van rust en degelijkheid en kiest voor RTV-A. De rest van de raad hoopt dat beide partijen elkaar nog kunnen vinden in een samenwerking.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.