Helder Onafhankelijk: 1335 stemmen tegen stadhuis

Redacteur Den Helder
Den Helder

De fractie van Helder Onafhankelijk heeft de afgelopen weken via haar website en tijdens haar zaterdagse aanwezigheid op de markt in Den Helder totaal 1335 stemmen tegen nieuwbouw van het stadhuis binnengehaald.

Helder Onafhankelijk (HO) heeft dat vrijdagavond bekend gemaakt. Behalve tegenstemmen, kreeg de partij ook enkele tientallen stemmen binnen op een van de drie varianten vóór nieuwbouw: 21 stemmen op variant 1 (volledige nieuwbouw met sloop station en postkantoor) en drie stemmen op variant 3 (nieuwbouw met behoud van station en postkantoor).

Volgens raadslid Marc Nihot van Helder Onafhankelijk zijn er ook 46 stemmen binnengekomen waarvan aan de echtheid wordt getwijfeld en 138 waarvan met zekerheid is vastgesteld dat de gebruikte stemcode onjuist is.

Nihot spreekt van een mooi resultaat, te meer daar burgemeester en wethouders het publiek vroegen om de door de gemeente verstrekte stemcode voor een van de drie varianten niet te gebruiken op de website van HO.`Op de gemeentelijke website stemden ruim zevenduizend stemmen op een een van de ontwerpen.

De partij roept alle tegenstanders van het stadhuis op 12 en 18 november naar het stadhuis te komen, als gesproken wordt over beschikbaarstelling van een miljoenenkrediet vooor de nieuwbouw en verhoging van het voorbereidingskrediet met nog eens negen ton bovenop de twee miljoen die al beschikbaar was gesteld.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.