Hollands Kroon steekt geen geld in topsporthal voor Veldtemer handbalclub VZV

Martijn Gijsbertsen
’t Veld

Dameshandbaleredivisionist Maedilon/VZV uit ’t Veld hoeft bij de bouw van een nieuwe (top-)sportaccommodatie naast de huidige sporthal ’t Zijveld niet op geld of een borgstelling van Hollands Kroon te rekenen.

Dat hebben burgemeester en wethouders van deze gemeente de club, die hiertoe een verzoek had ingediend, laten weten.

Prijskaartje

VZV had Hollands Kroon om financiële deelname in het project met een prijskaartje van rond de 1,3 miljoen euro gevraagd of een garantstelling van 375.000 euro.

Met zo’n borgstelling had via de Stichting Waarborgfonds Sport bij de bank een lening met een voordeliger rentepercentage kunnen worden gesloten.

De gemeente weigert financiële medewerking, omdat zij juist bezig is met verzelfstandiging van openbare sportaccommodaties.

Geen verrassing

,,Het is heel jammer dat we geen steun van Hollands Kroon krijgen om onze wens te verwezenlijken’’, stelt VZV-voorzitter Geert Hageman. ,,Het is geen verrassing, maar niet geschoten is altijd mis.’’

De handbalvereniging wil uitbreiden zodat de damesselectie en talentvolle jeugdteams meer trainingsuren kunnen maken.

Fitness

De hal zou bovendien onderdak kunnen bieden aan fitness en fysiotherapie, waarmee VZV extra faciliteiten in huis haalt.

,,Wij zullen nu andere wegen moeten bewandelen om het plaatje rond te krijgen’’, aldus Hageman.

,,Nee, het project valt nu beslist niet in duigen. Misschien valt de prijsopgave van de aannemer mee. En in principe hebben we een bank gevonden die bereid is mee te doen.’’

Bouwvergunningen

Hollands Kroon werkt wel mee aan het rondmaken van de bouwvergunningen. De tweede VZV-hal zou in het seizoen 2018/2019 in gebruik moeten worden genomen.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.