West-Friezen gokken op rijkdom

Redacteur West-Friesland
HOOGKARSPEL

Voor de West-Friezen die de gok nemen om miljonair te worden met de oudejaarsloterij is het vooral een kwestie van loten kopen. Het zijn dus topdagen voor de liefhebbers.

Waar de bordjes ’Staatsloten’ ook staan, juist deze week zijn er meer dan voldoende kopers die op de onverwachte maar altijd prettige rijkdom rekenen. De ervaring leert ook dat in de eerste week van januari er waarschijnlijk net zoveel West-Friezen zijn die in ieder geval die illusie weer armer zijn.

Bij Tabaksshop Dekker aan de Nieuwstraat in Medemblik hoopt Debbie de Jong toch echt op beter: de hoofdprijs. ,,Dat zou fantastisch zijn, want ik ga komend jaar trouwen’’, lacht ze bij het afrekenen van een half oudejaarslot.

Volgens Harry Otten van Simyo in Hoogkarspel en Enkhuizen voert de organisatie achter de Staatsloterij een strakke regie over de verkoop van de oudejaarsloten. ,,Iedereen krijgt de rollen aangeleverd, op basis van de verloop van vorig jaar’’, zegt hij. ,,Dat betekent duizend staatsloten per rol. En daarmee moet je het doen.’’

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen