Drie schoonmaakbedrijven betrapt op fraude

Bij een nachtelijke controle van Belastingdienst en Arbeidsinspectie bleken onlangs drie schoonmaakbedrijven zich schuldig te maken aan fraude. Bij een van hen ging het om belastingontduiking en het illegaal laten werken van arbeidskrachten. Dit Rotterdamse bedrijf heeft de laatste maanden geen omzetbelasting betaald en ingehouden loonbelasting en premies niet afgedragen.

De Arbeidsinspectie en Belastingdienst controleerden het schoonmaakwerk bij filialen van een fastfoodketen in Amsterdam, Apeldoorn en Arnhem. Van het bedrijf dat zich schuldig maakte aan belastingontduiking waren daar vijf mensen aan de slag. Hiervan was er een, een Afghaan, illegaal aan het werk, aldus de Arbeidsinspectie. Drie andere schoonmakers werkten terwijl zij een uitkering hadden.

Er bleken ook twee andere schoonmaakbedrijven in de fastfoodfilialen actief te zijn. Zij hadden in totaal drie mensen aan het werk. De drie kregen zwart uitbetaald en twee van hen hadden ook een uitkering. Het fastfoodbedrijf zelf is ook niet helemaal ‘schoon’: het had een Ghanese man illegaal in dienst.

De controle is een initiatief van het Schoonmaakinterventieteam Noord-Holland waarin onder meer Arbeidsinspectie, Belastingdienst en UWV samenwerken. In diverse delen van het land zijn teams actief om fraude in de schoonmaakbranche te bestrijden. In de sector wordt geklaagd over oneerlijke concurrentie en malafide praktijken.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.