Zonnige viering Koningsdag in Den Helder

Vrijmarkt op Willemsoord.

Optredens in het Timorpark.

De zeepglijbaan vormde een van de attracties in het Timorpark.

Een glaasje oranjebitter tijdens de traditionele opening van het watersportseizoen bij HWN hoort erbij. Rechts burgemeester Koen Schuiling.

Sommige ondernemers gingen ook op zaterdag open met hun terras. Zij deden goede zaken.

1 / 5
Ronald den Boer
Den Helder

Burgemeester Koen Schuiling had het er zaterdag druk mee. Om half tien de traditionele opening van het watersportseizoen bij jachtclub HWN, daarna meteen door naar de Oude Rjjkswerf Willemsoord, waar een grote Oranjemarkt werd gehouden en vervolgens kon hij doorfietsen naar het Timorpark, dat dit jaar voor het eerst ook tal van activiteiten bood.

Overal in de stad kwamen de oranjefestiviteiten vroeg op gang. Rond tien uur kuierden de eerste bezoekers al over Willemsoord, waar het gaandeweg de ochtend steeds drukker werd. Het was een oranjebraderie in optima forma, waarbij heel wat Helderse woningen flink leeggehaald leken. Kleding, kinderwagens, boeken, snuisterijen, rollators en zelfs een mast voor een motorjacht werden te koop aangeboden. Op een podium gaven kinderen optredens en wie honger had kon terecht bij onder anderen vishandelaar Alex Boon. Ook de horeca op Willemsoord speelde in op Koningsdag met vrolijk versierde terrassen.

Lekker eten was ook mogelijk in het Timorpark, voor een dag omgedoopt in Oranjepark. Hier waren stands ingericht met onder meer heerlijke broodjes en Antilliaanse gerechten. Vooral voor kinderen was er in het park heel veel te beleven, met allerlei spelen, zoals een doolhof voor de skippybal en een zeepglijbaan. De aanloop kwam wat aarzelend op gang, maar al gauw werd het steeds gezelliger in het park.

In De Schooten is de oranjevrijmarkt inmiddels een begrip en derhalve goed bezocht. Ook dit jaar stond de omgeving van buurtcentrum De Boerderij weer bomvol stands en was de terp behangen met kleedjes waarop van alles was uitgestald. Ook elders in Den Helder en in Julianadorp vonden onder een fraai zonnetje tal van activiteiten plaats.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.