Zege KZ ondanks opmerkelijk lage productie voor rust

Eric Strouwen
Koog aan de Zaan

Wanneer scoorde KZ voor het laatst voor rust slechts vijf treffers? Zowel aanvoerder Tim Bakker, routinier Erik de Vries als voorzitter Alfred Ankum had het antwoord niet voor handen. De drie herinnerden zich wel een 12-11 uitslag tegen Fortuna in het eerste jaar in de Korfballeague, maar hadden geen idee wat destijds de ruststand was. ,,Die zal ongetwijfeld in de buurt zijn geweest’’, glimlachte De Vries na de met 19-16 gewonnen wedstrijd tegen PKC.

Beide ploegen verdedigden goed, maar het lage aantal treffers was niet alleen aan de defensieve kwaliteiten van de tegenstander te wijten. Met name het Zaanse aanvalsvak met Bakker, Joost Hofman, Sieta Bijker en Rosemarie Roozenbeek grossierde in misverstanden. Duidelijk was te zien dat het viertal weinig in deze samenstelling heeft gespeeld. Trainers Dico Dik en Chris Kaper moesten improviseren, omdat het tweetal zaterdag opnieuw niet kon beschikken over de geblesseerde basisspelers Rick Voorneveld en Marjolijn Kroon. Beiden trainden de afgelopen week wel mee, maar werden uit voorzorg nog niet ingezet. Naar verwachting is het duo komende week tegen OVVO wel weer van de partij.

Na de pauze oogde KZ net even fanatieker dan voor rust. Bij 10-10 schoot Bakker KZ op voorsprong: 11-10, waarna de thuisploeg zelfs uitliep tot 13-10. PKC rechtte nog een keer de rug en kwam weer op gelijke hoogte: 13-13. Maar het inbrengen van Stef Meijns in de verdediging om Laurens Leeuwenhoek uit te schakelen bleek een gouden greep. De angel verdween uit de aanval van PKC, waarna KZ de wedstrijd definitief naar zich toe trok. ,,Elke overwinning is belangrijk’’, reageerde De Vries enkele minuten na het eindsignaal. ,,Maar deze zege hadden we wel even nodig na de nederlagen tegen DVO en TOP.’’

,,Een lelijke overwinning’’, beschreef Kaper. ,,Maar wel een hele lekkere.’’

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.