Falende verdediging kost FC Volendam punten

Sjors Blaauw
Enschede

FC Volendam heeft nagelaten de derde plek in de Jupiler League te heroveren. Op bezoek bij Jong FC Twente werd het in een opwindende wedstrijd 3-3.

Het verdedigen van FC Volendam leek in de beginfase helemaal nergens op. Nadat Henk Veerman na 44 seconden een dot van een kans miste, rolden de bezoekers de rode loper uit voor de Twentse talenten. Eerst werd linksback Derre Stree geen strobreed in de weggelegd waardoor hij vanaf zestien meter doeltreffend uit kon halen.

Even later besloot Gijs Luirink een overstapje te maken op elf meter van het eigen doel. Spits Felitciano Zschusschen profiteerde dankbaar: 2-0. Ook bij de derde tegentreffer faalde de verdediging. Sofian Akouili gaf veel te veel ruimte aan Zschusschen die zo kort na rust de 3-2 kon binnenkoppen. Voor rust hadden Henk Veerman en Kevin Brands de stand gelijkgetrokken.

Het was aan Veerman te danken dat FC Volendam nog een punt meenam uit Enschede. Hij passeerde voormalig Volendammer Sonny Stevens met een heerlijk stiftje. In de slotfase drong een veel sterker Volendam nog flink aan, maar een overwinning zat er niet meer in, omdat Stevens een kopbal van Brands in de slotminuut pareerde.

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen