Houtsnippers uit Enkhuizen verwarmen huizen in Sneek

ENKHUIZEN

Gewapend met kettingzagen en houtversnipperaar trekken ze door Enkhuizen. Gehuld in opvallend gele jassen en met veiligheidshelmen op hun hoofd dunnen ze in plantsoenen en groenstroken de struiken en houtachtige gewassen uit. De bergen houtsnippers die ontstaan, worden hergebruikt in Sneek.

Donker, dat landelijk twaalf vestigingen heeft, onderhoudt sinds 1 januari vorig jaar het openbaar groen voor de gemeente Enkhuizen.

Remco van Beurden, Jort Bos, Hielke Visser en Aad Huisman van Donker zijn deze week begonnen met het snoeien van de struiken in Enkhuizen. Ze zijn gestart in de groenstroken aan de stadsranden om hier op tijd klaar te zijn voordat het broedseizoen weer begint. ,,We maken ook de slootranden vrij vanwege de schouw’’, zegt voorman Visser.

De takken belanden in de versnipperaar. De bergen houtsnippers gaan deels naar de eigen compostering van Donker in Friesland. Karsten: ,,Maar ook gaat een deel van deze snippers naar een nieuwbouwwijk in Sneek waar ze als biobrandstof de huizen verwarmen.’’ Lees meer in Dagblad voor West-Friesland/Enkhuizer Courant van zaterdag 22 januari

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen