Kras/Volendam pakt weer een prijs

Redacteur Waterland
almere

In het Topsportcentrum van Almere hebben de handballers van Kras/Volendam weer een trofee toegevoegd aan de rijk gevulde prijzenkast. Ten koste van Fiqas/Aalsmeer werd de Supercup veroverd: 30-24.

Twee schittende optredens in Europees verband tegen het Zwitserse Bern Muri ten spijt, startte Kras/Volendam stroef in zowel de competitie als de Beneluxliga. De ster van de oranjehemden is echter nog allesbehalve verbleekt, zo bleek. Voorafgaand aan de strijd om de Supercup werden de individuele prijzen van afgelopen seizoen uitgereikt. Keeper Martijn Cappel, linkeropbouwer Jasper Adams, rechteropbouwer Niels Reijersberg en cirkelloper Tom Schilder mogen zich de beste in hun ’vak’ noemen en de afgelopen zomer uit Volendam vertrokken Martin Vlijm werd uitgeroepen tot beste trainer.

Al of niet extra gemotiveerd door alle lof en anders wel door de competitienederlaag tegen Aalsmeer van negen dagen eerder, speelde Volendam in Flevoland een puike partij.Halverwege leidde Volendam met 14-10. In gevaar kwam Volendam daarna niet meer. Mede dankzij Jasper Adams (zeven treffers na rust) stopte de teller op dertig.

,,Strak en zakelijk’’, kwalificeerde coach Mark Schmetz de zege van zijn club. Naast de Supercup kreeg Volendam nog een cup vanwege drie keer winst op rij. Die laatste mag definitief in de prijzenkast blijven.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.