Miljoenenfraude bij Rabobank Beverwijk

Miljoenenfraude bij Rabobank Beverwijk

Redacteur Kennemerland
Beverwijk

De Rabobank in Beverwijk heeft een medewerker op staande voet ontslagen en aangifte tegen hem gedaan bij de politie, nadat was ontdekt dat hij miljoenen euro’s wegsluisde voor eigen gewin. De bank meldt dat voor zover bekend alleen de bank is benadeeld, en niet de klanten.

De medewerker heeft gedurende een langere periode verduistering gepleegd op een zeer uitgekookte manier, waardoor hij lang ontdekking van zijn malversaties wist te voorkomen. Hij maakte volgens de bank misbruik van zijn positie en van het vertrouwen van zijn collega’s.

De malversaties werden eind augustus dit jaar door de Rabobank ontdekt. Een intern onderzoek wees uit dat hij ten laste van een tussenrekening van Rabobank IJmond-Noord onrechtmatige boekingen pleegde. Het schadebedrag wordt aangeduid als ’enkele miljoenen’.

Om uit te sluiten dat de frauderende medewerker ook klanten heeft benadeeld, worden nu de klantendossiers die hij onder zijn hoede had, allemaal onderzocht. Mocht blijken dat een klant is gedupeerd, dan zal de Rabobank de schade vergoeden.

De Rabobank noemt het een ’uitgekiende soloactie van een medewerker’ die door zijn specialistische kennis van procedures en systemen de controlemechanismen wist te omzeilen.

Het OM wilde gisteren niet vertellen of de man is aangehouden.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.