13.000 brugbrieven van Zaanse wethouder

100 euro winnen met een selfie?

Van onze verslaggever
Zaanstad

Wie niet horen wil, moet maar voelen: deze week krijgen 13.000 jongeren een brief van wethouder Leny Vissers-Koopman waarin zij de jongeren waarschuwt om te wachten voor het rode licht en de slagbomen op de Zaanse bruggen.

Want de gemeente is niet tevreden over hoe het gaat. Nog te vaak glippen er jongeren door de slagbomen. Volgens de wethouder gebeurt dat zo’n paar honderd keer per week. De aandacht voor de veiligheid op bruggen is groter geworden sinds het ongeluk op de Den Uylbrug waarbij een fietsster om het leven kwam. Hoewel deze fietsster ook (ongemerkt) door rood reed, werd dat ongeluk ook veroorzaakt doordat de inrichting van de brug verwarrend was.

Om jongeren te stimuleren tot positief gedrag, organiseert de gemeente een selfiewedstrijd. Ze kunnen 100 euro winnen met een selfie voor het rode licht bij de brug (zie www.bruggen.zaanstad.nl). Behalve de brief aan de jongeren en de selfiewedstrijd, gaat de wethouder ook samenwerken met scholen en sportclubs die rondom de bruggen liggen. Op lagere scholen komt een brugoperator langs om te vertellen over het werk als brugwachter.

Om meer begrip te krijgen voor de brugbediening in Zaanstad, houdt de Havendienst komende zaterdag van 10 tot 16 uur open dag. Aanmelden: roodstoplicht@zaanstad.nl

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.