Bijgebouwen oude Windwijzer Den Helder binnenkort gesloopt

Den Helder eo
den helder

Nog voor het einde van het jaar moet de aanbouw bij de voormalige basisschool De Windwijzer aan de Javastraat zijn gesloopt.

Aannemer Tuin gaat op die plek de laatste veertien appartementen bouwen binnen het totale nieuwbouwplan Tjempaka. Daarmee kan als alles meezit volgend jaar een begin worden gemaakt.

Voor die veertien appartementen bestaat inmiddels een wachtlijst. Zo'n 25 mensen hebben al aangegeven interesse te hebben in één van de woningen.

Los daarvan denkt aannemersbedrijf Tuin samen met eigenaar Woontij na over invulling van het voormalige schoolgebouw pal aan de Javastraat dat stamt uit 1923.

,,Appartementen moet je daar denk ik niet willen'', zegt directeur Kees Jan Tuin desgevraagd. ,,Je hebt geen tuin, er zijn geen balkons. Dan moet je het al slopen en er iets bouwen wat daarvoor geschikt is. Als je het in stand wilt houden en het terug wilt brengen in oude staat, moet je denken aan kantoorruimte. Een mooi advocatenkantoor bijvoorbeeld.''

Woontijdirecteur Jan van Andel liet eerder al weten dat het pand in slechte staat is maar toch de moeite waard is om te kijken of het behouden kan blijven.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.