Vooroordeel van de twijfel

Hedzer Faber

Het is eigenlijk ook een rotplek, het parkeerterreintje tussen de Nieuwe Laagzijde en Molenstraat in Schagen. Met bomen om omheen te manoeuvreren en enger nog: de paaltjes om die bomen die net te laag zijn om fatsoenlijk te kunnen zien vanuit de auto.

Het oudere echtpaar dat er nu mee worstelt, lijkt er aanvankelijk handig uit te komen. Een keurig stel met een onberispelijke, lichtblauwe Toyota van een recent bouwjaar. Zij is namelijk uitgestapt en geeft haar eega aanwijzingen. Ik hoor het gebeuren terwijl ik even verderop boodschappen en kind inlaad. ,,Sturen, sturen, ho, terug. Terug! TERUG!’’

Het is te laat. Een luid gekraak. Zij zucht zwaar en hij stapt uit om de schade te bekijken. De neus van de Toyota heeft de bumper van een klein, rood autootje ontwricht. Bij andere types had ik me misschien gelijk als getuige gemeld, maar besluit deze nette mensen niet lastig te vallen.

Die regelen het vast keurig. Nee, ik leef mee met de twee. Kan het me zo indenken. Je doet je best om het goed te doen, en dan toch. Mislukt het.

Ik zie ze instappen en met bedrukt gelaat wegrijden. Ondanks het vooroordeel van de twijfel, schrijf ik toch maar even het kenteken op van de keurige auto van het keurige echtpaar. En spiek bij de rode auto: Geen briefje.

De stiekemerds.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.