Wietplantage ontruimd in Keizerstraat Den Helder (update)

Redacteur Den Helder
Den HelderKeizerstraat

Dinsdag is opnieuw een hennepkwekerij ontruimd in het centrum van Den Helder.

De wietplanten stonden in het pand van de voormalige zaak in baby-artikelen Babyboom. De winkel bestaat niet meer. Hij zat aan de Keizerstraat, de planten stonden in het achterste deel van het pand aan de Wezenstraat.

Medewerkers van een gespecialiseerd bedrijf hadden een flinke klus aan de ontmanteling van de kwekerij. Het was een flinke plantage, aldus één van de medewerkers.

De inval moet een tegenvaller zijn voor de eigenaren van de plantage. Zij hadden namelijk al geoogst: de verhandelbare toppen stonden al in blauwe plastic vatten klaar voor verzending. In plaats van voor grof geld naar de klant zijn de toppen nu door een shredder gegaan. De voor de wietkweek benodigde apparatuur is eveneens vernietigd.

De politie heeft nog geen aanhoudingen verricht, meldt perswoordvoerder Evy Elschot. Ondernemers die naast het pand hun zaak hebben keken niet raar op van de politie-inval dinsdagmorgen. ,,We hadden al zo onze vermoedens. Je ruikt wel eens wat'', zegt een medewekerster van een kledingzaak.

Tweede updateDe kwekerij bleek te bestaan uit drie plantages, waarvan er een al was geruimd. De politie kwam de kwekerij op het spoor toen rond vier uur dinsdagochtend surveillerende politiemensen een bestelbus met geopende deuren voor het pand aantroffen. Toen zij een kijkje namen, roken ze een henneplucht.

In totaal zijn 650 planten aangetroffen. Ook werd er illegaal stroom afgetapt, waarvan de energieleverancier aangifte doet. De politie doet onderzoek naar de eigenaar van de kwekerij.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.