Droom

Marten Visser

Je zou toch stikjaloers worden op Dick Pater uit Waarland en Jaap Brasser uit Langedijk?

Ik als fietsliefhebber in ieder geval wel. Nog een maandje en dan beginnen ze aan de Tour d'Afrique. In vier maanden tijd gaan ze op de fiets heel Afrika door, van Caïro in Egypte naar Kaapstad in Zuid-Afrika. Vier maanden lang niks anders doen dan trappen, door een totaal onbekende wereld. Het lijkt mij geweldig.

Eigenlijk zou iedereen een voorbeeld moeten nemen aan deze kerels. Het zal ongelooflijk afzien worden, maar wanneer ze in mei over de finish van de laatste etappe komen dan hebben ze hun droom waargemaakt. Gedaan wat ze stiekem al jaren willen doen. Hebben we niet allemaal dingen die we heel graag zouden willen? Die ene uithoek van de wereld bezoeken? Een oude Amerikaan rijden? De Kilimanjaro beklimmen? De wereld rondzeilen?

Hoeveel mensen doen het uiteindelijk? Niet veel. Logisch, vaak staan een paar praktische probleempjes het waarmaken van die droom toch in de weg. De hypotheek of huur moet bij voorbeeld wel betaald worden.

En los van het geld: wat zegt de baas als je er een paar maandjes tussenuit wilt? De club die de fietstour door Afrika organiseert heeft nog diverse andere prachtige ritten. Van Alaska naar Mexico fietsen, dat lijkt mij wel wat. Misschien moet ik eerst maar eens verhuizen. Naar een woning aan een breed kanaal. Zodat dat schip met geld eindelijk eens door de brug kan.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.