Grote brand bij bollenbedrijf Egmond aan den Hoef [video]

© Foto: Eefje Kan (omstander)

EGMOND AAN DEN HOEF

Bij een bollenbedrijf aan de Rinnegommerlaan in Egmond aan den Hoef heeft zaterdag een fikse brand gewoed.

Vier loodsen worden als verloren beschouwd. Eén vrouw ademde rook in en liep brandwonden op en is met een ambulance afgevoerd.

Volgens getuigen ontstond de brand bij bollenbedrijf Valkering tijdens een barbecue. Het slachtoffer zou gewond zijn geraakt toen een gasfles van de barbecue een steekvlam veroorzaakte. Onduidelijk is nog of dat kwam door een ontploffing.

Het bollenbedrijf wordt geleid door vier broers. De woning van de oudste staat naast het bedrijf maar doordat de wind de goede kant op stond is die gespaard gebleven.

Diverse brandweereenheden waren bij het bollenbedrijf aanwezig om het vuur te bestrijden. De brand was fel omdat de nieuwe bollenoogst net opgeslagen was in de loodsen. Het nablussen zal nog geruime tijd in beslag nemen, de oogst is grotendeels verloren gegaan.

Veiligheidsregio NHN riep op om ramen en deuren gesloten te houden en ventilatie uit te zetten wanneer hinder ondervonden werd van de rook. Ook werd belangstellenden gevraagd weg te blijven zodat hulpdiensten ongehinderd hun werk kunnen doen.

De emoties op het erf liepen volgens aanwezigen hoog op.

Foto’s: Eefje Kan en DNP.NU

Ook vanuit de lucht werd de brand opgemerkt. Jan Christiaanse vloog bij Egmond.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.