Excuusvlog van treitervlogger Ismail Ilgün [video]

© Videostill

Internetredactie
ZAANDAM

Treitervlogger Ismail Ilgün heeft zijn excuses aangeboden. In een filmpje op YouTube zegt hij: ,,Ik ben voortaan niet meer de treitervlogger. Sorry als ik jullie heb bang gemaakt, mensen, sorry. Het spijt me heel erg dat ik zo'n enge jongen ben.''

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

,,Ik heb stomme dingen gedaan en hierbij wil ik mijn excuses aanbieden’’, zegt Ilgün in de door Veras Fawaz geregisseerde video. In de video zijn onder andere Matthijs van Nieuwkerk, Arie Boomsma, Anna Nooshin en Spinvis te zien. ,,Ik wil nog veel leren als mens. Ik heb veel kansen en wil nog veel gaan bereiken. Dit is nog maar het begin, ik zal nooit gaan stoppen.’’

Ilgün heeft onder meer excuses voor raadslid Juliëtte Rot, die zich door hem bedreigd voelde. ,,Ik was gewoon een beetje boos en overladen met emotie'', zegt hij, en voegt toe: ,,Ik had haar niet zo moeten benaderen.''

Het Openbaar Ministerie had vorige maand bepaald dat Ilgün niet zou worden vervolgd, maar dat hij wel in een vlog zijn excuses moest aanbieden. De Zaandammer kwam vorig jaar zomer in het nieuws met zijn vlogs over de wijk Poelenburg. Hij beledigde mensen in zijn filmpjes en viel samen met zijn vrienden mensen lastig bij het winkelcentrum waar ze rondhingen.

Het OM verweet hem onder meer opruiing, belediging van het openbaar gezag en het opzettelijk aantasten van de eer of goede naam van anderen. Ilgün werd vorig jaar september opgepakt en heeft toen een aantal dagen vastgezeten.

Ilgün moest van justitie ook excuusgesprekken voeren. ,,Als de vlogger aan al deze voorwaarden heeft voldaan voor september 2017, wordt de zaak tegen hem gesloten", aldus het OM vorige maand.

Het OM laat donderdagavond va Twitter dat het ’heeft kennis genomen van het excuusfilmpje’ en laat weten dat de beroodeling van de zaak en de daaraan verbonden voorwaarden volgende week gebeurt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.