Besluit definitief: Haemstede Bergen gaat dicht

Redacteur Alkmaar
Bergen

Het staat nu definitief vast dat het grootste deel van verzorgingshuis De Haemstede in Bergen eind volgend jaar sluit. Slechts twaalf tot veertien van de huidige 45 bewoners kunnen blijven, heeft MagentaZorg laten weten.

,,We hebben onder meer de centrale cliëntenraad en externe deskundigen om advies gevraagd. In hun afwegingen zochten we naar aanknopingspunten, maar we zagen geen perspectieven’’, zegt Arno Broek, secretaris van de raad van bestuur van MagentaZorg.

Dat betekent dat de meeste bewoners uiterlijk in december 2014 verhuisd moeten zijn. Zij kunnen naar een leegkomende plaats in één van de huizen van MagentaZorg (buiten Bergen) of kiezen voor aan andere zorgaanbieder binnen Bergen. Dementerenden kunnen terecht op een nieuwe locatie in Koedijk of in verpleeghuis Oudtburgh.

Twaalf tot veertien bewoners (het precieze aantal wordt duidelijk bij de inrichting van de woonvleugel) kunnen blijven in De Haemstede. Wie daarvoor in aanmerking komt, wordt overlegd met de cliëntenraad, volgens Broek.

Er vallen geen ontslagen door de sluiting van De Haemstede.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.