Salsa maakt wandelaars soepel

Zomertoerders dansen de salsa op camping Callassande in Groote Keeten, onder leiding van bedrijfsleidster Jante de Graaf en haar partner Evens Alexandre. FOTO HDCMEDIA/ED EKKER

Op zoek naar guichelheil, kromhals, jacobskruiskruid en andere plantjes in de Noorderduinen tussen Groote Keeten en Julianadorp. FOTO HDCMEDIA/ED DEKKER

Op weg over de Zanddijk naar het eindpunt Julianadorp. FOTO HDCMEDIA/ED DEKKER

1 / 3
Redacteur NHD
groote keeten

Alsof ze nog geen kilometer achter de rug hadden. Zo soepel vertrokken dinsdag de 188 wandelaars van de Zomertoer halverwege het Rondje Julianadorp na een extra beweegelijke onderbreking van de NHD-tocht: salsadansen.

Met z'n allen aan de salsa, ook dat is de Zomertoer. Het was voor Jante de Graaf, bedrijfsleidster van de 25-jarige camping Callassande in Groote Keeten, en haar partner Evens Alexandre een ongewone salsadansdemonstratie. ,,Heerlijke leerlingen", lachten zij na afloop.

Een andere tussenstop van de achtste etappe van de Zomertoer was een bezoek aan zorgorganisatie 's Heeren Loo (het vroegere Noorderhaven).

Gidsen van de 75-jarige Stichting Landschap Noord-Holland wezen de wandelaars op de geheimen van de Noordduinen. ,,Kijk, daar vliegt een tapuitje. En hier, een guichelheil."

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.