’Deel Helders ziekenhuis verkopen’

Ziekenhuis in Den Helder© Archieffoto

Delano Weltevreden
Den Helder

Minister Schippers (Volksgezondheid) en Blok (Wonen) onderzoeken of het Helderse ziekenhuis een deel van de gebouwen mag verkopen aan Woningstichting Den Helder.

Het idee komt van ondernemer Daan Groot die het plan met een werkgroep heeft uitgewerkt. Het ziekenhuis heeft te weinig geld, te veel vierkante meters en een heleboel plannen. Bovendien kampt de instelling met achterstallig onderhoud van de gebouwen. Als Woningstichting een deel van het vastgoed van het ziekenhuis koopt en onderhoudt, heeft de gezondheidsinstelling daar geen omkijken meer naar en kunnen aandacht en geld worden gericht op de gezondheidszorg, stelt de werkgroep. „Stel dat Woningstichting het voormalige GGZ-gebouw koopt. Dan kan daar bijvoorbeeld een zorghotel worden gevestigd”, legt Peter Reenders van de Stadspartij uit. Hij is ook lid van de werkgroep die zich over het onderwerp buigt.

Omdat onduidelijk is wat wel en niet mag, heeft de werkgroep het idee voorgelegd aan de ministers. „Zij hebben ons laten weten dat ze dit serieus onderzoeken”, zegt Reenders. De ziekenhuisdirectie is blij met het initiatief, zegt voorzitter Joop Hendriks van de Raad van Bestuur.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.