Westfriese Dansers op bloemenshow in China

Westfriese Dansers op bloemenshow in China. Foto: HDC Media

Redacteur West-Friesland
midwoud

De Westfriese Dansgroep Midwoud stapt morgen op het vliegtuig naar China om op een grote bloembollenshow in Changsha te dansen.

De twaalf dansers en zes begeleiders komen onder meer uit Midwoud, Benningbroek, Wognum, Hoorn, Anna Paulowna, Wieringerwaard en Noordbeemster.

Een paar weken terug is de dansgroep in de Lentetuin in Breezand benaderd door een Chinese bloembollenhandelaar om tijdens een grote tentoonstelling in de zuidelijke provincie Hunan te komen dansen.

Twee deelnemers zijn Jan en Emmy Nes uit Wognum. Zij dansen al zeventien jaar bij de groep uit Midwoud en hebben in hun klederdracht al heel wat van de wereld gezien.

,,We zijn al in Korea, Letland en Amerika geweest’’, zegt Emmy. ,,Als dansers promoten wij op die manier Nederland. In het buitenland wordt altijd enorm enthousiast op ons gereageerd. En voor ons is het natuurlijk leuk om zo kennis te maken met andere culturen.’’

De Westfriese Dansgroep had al contacten in China, maar tijdens de show in Breezand kwamen eerdere voorzichtige afspraken plotseling in een stroomversnelling

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen