Jubileumbos Julianadorp wordt in ere hersteld

Julianadorp

Op het Noorderhaventerrein in Julianadorp wordt een lange traditie in ere hersteld: het Jubileumbos.

Het was tot 2004 goed gebruik van zorginstelling ’s Heeren Loo om een boom te planten voor elke medewerker die er 25 jaar werkt. Door bezuinigingen ging daar dertien jaar geleden een streep door.

Traditie

Maar directeur Wiebrand Top is sinds een jaar terug op het oude nest en besloot al snel om deze traditie in ere te herstellen. ,,Omdat elk instituut zijn tradities heeft, en dit te mooi is om het niet te doen.’’

En dat gaat ’meteen goed’, want met terugwerkende kracht en meteen ook voor jubilerende vrijwilligers en bewoners. ,,We hebben het nagezocht: er zijn nog 180 bomen achterstallig te planten. Samen met die voor vrijwilligers en cliënten komen we uit op 250 tot 300 bomen.’’

Dat planten moet gebeuren in één keer, tijdens Nationale Boomfeestdag in maart volgend jaar.

De herintroductie van het Jubileumbos is een van heel veel ontwikkelingen op Noorderhaven. ’s Heeren Loo pleegt op grote schaal vervangende nieuwbouw ter vervanging van verouderde paviljoens. De nieuwe bieden ruimte aan acht bewoners die in de meeste gevallen onder meer een eigen badkamer en komen temidden van de ’reguliere’ woningen van Woonpark ’t Laar in ontwikkeling.

Een groot verschil sinds de oprichting van ’Noorderhaven’ 46 jaar geleden, toen het nog beleid was om verstandelijk gehandicapten ver buiten de bebouwde kom te huisvesten.

Lees meer hierover in onze playlist Den Helder Uitgelicht: Noorderhaven en Julianadorp groeien ineen

Meer nieuws uit Den Helder e.o.

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons