Geringe stormschade in Zaanstreek

Redacteur Zaanstreek
zaanstreek

Tijdens de westerstorm die woensdagavond vooral over de kustprovincies trok is het met de stormschade meegevallen. In de Zaanstreek veroorzaakten de zware windstoten relatief weinig schade.

Woensdagmorgen viel er aan de Noorderweg in Wijdewormer een boom om, die de weg tijdelijk versperde. Een toevallig passerend hoveniersbedrijf ruimde alles op en had de weg nog voordat de brandweer arriveerde alweer vrij.

In de middag viel er aan het Hof van Blois in Zaandam een grote tak op een geparkeerde auto, die daardoor schade aan het dak opliep. De brandweer heeft de tak van de weg gehaald en de politie heeft de eigenaar van het voertuig in kennis gesteld.

Woensdagavond vloog eveneens in Zaandam de kap van een lantaarnpaal aan de Behouden Haven. De kap van ongeveer 50 bij 50 centimeter hing daardoor bovenin aan de stroomkabels te bungelen. De brandweer heeft het object met behulp van een hoogwerker verwijderd, omdat de vallende kap letsel kon veroorzaken.

Een logische verklaring voor de weinige stormschades is dat de meeste bomen hun bladeren hebben verloren, waardoor ze een stuk lichter zijn en minder wind vangen.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.