College van b en w in Den Helder betreurt snelle aankoop villa Linieweg

© Foto Peter van Aalst

Carina Gutker
Den Helder

Het college van b en w in Den Helder blijft achter de harde uitspraken van burgemeester Koen Schuiling over de Linieweg staan. Bewoners kochten er onlangs vlug een villa, waar Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) jonge vluchtelingen wilde opvangen. „Met de aankoop werden COA en gemeente de kans ontnomen in dialoog met omwonenden te komen. Het was beter en respectvoller geweest als dit wel was gebeurd.”

Het college vervolgt: „Het wordt tot beschaafde omgangsvormen gerekend dat mensen elkaar onderling trachten te verstaan, juist als opvattingen uiteen lijken te lopen. Die kans is een gerespecteerde overheidsinstantie als COA, die de belangen behartigt van mensen die buitengemeen zwaar getroffen zijn in het leven, ontnomen.”

Burgemeester Schuiling veroordeelde eerder in deze krant de actie van de omwonenden. „Men zet volkomen ten onrechte een groep kinderen in de hoek en in het verlengde al die mensen in Den Helder die zich betrokken voelen bij de opvang van asielzoekers. Ook heeft het imago van Den Helder als een warme stad met een groot hart een deuk opgelopen.”

Lees ook: Buurt kaapt villa voor jonge asielzoekers weg, Villakapers Linieweg ’beschadigen imago van stad’, Omwonenden kopen asielzoekersvilla in Den Helder om komst opvang te voorkomen.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.