Strijd om ’Kermishit Warmenhuizen 2015’ [video]

Harry de Jong
Warmenhuizen

Acht (gelegenheids)’bands’ strijden zondag in Bolletjescafé De Klok in Warmenhuizen om de titel beste kermishit 2015.

Dan worden de video’s van de ’hits’ op groot scherm vertoond voor een deskundige jury. De winnaar van de competitie wordt op de dinsdag van de kermis (18 augustus) om vier uur bekendgemaakt bij De Klok.

De groepen hebben de afgelopen maanden in samenwerking met C-Nine Studio zelf een kermisnummer geschreven en opgenomen, waarna ze er een - vaak letterlijk - spetterende videoclip bij hebben opgenomen.

Een aantal van de deelnemende groepen doet al voor de derde maal mee, anderen stappen dit jaar voor het eerst in.

Het resultaat is er niet minder om. Of meer, net hoe de muziekliefhebber er tegenaan kijkt. In elk geval heeft iedereen zijn of haar uiterste best gedaan, blijkt uit de filmpjes die allemaal op de videosite You Tube of onder dit artikel zijn te bekijken. Wie op YouTube als zoekopdracht ’kermishit 2015 Warmenhuizen’ invoert, kan alle clips zien en werkt bovendien mee aan de jurering.

De deelnemers krijgen namelijk niet alleen punten van de deskundige jury, maar ook het aantal weergaven op internet wordt gewogen in de puntentelling opgenomen. De jury bepaalt voor twee derde de uitslag, het aantal hits de rest. De presentatie van de kermishits begint zondagavond om acht uur in De Klok.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.