Claim dreigt voor Alkmaar bij afzeggen Children's Games

Alkmaarse wethouder Mirjam Hamberg. Foto: JJFoto/ Tom Ruiter

Ruud Kersten
Alkmaar

Als de gemeente Alkmaar de organisatie van de International Children's Games (ICG) teruggeeft, kan het een schadeclaim verwachten van de ICG. Dat heeft de secretaris-generaal van de ICG, Richard Smith, gisteren tegen de Alkmaarse wethouder Mirjam Hamberg gezegd.

Hamberg zelf onthulde dit in een toelichting op de problemen die zijn ontstaan bij de financiering van de kinderspelen die in juni 2015 in Alkmaar zouden moeten plaatsvinden. Ze voegde eraan toe, dat er ook claims te verwachten zijn van bedrijven die inmiddels al tijd en geld in de spelen hebben gestoken.

Hamberg informeerde de gemeenteraad onlangs erover, dat de organisatie van de ICG niet de oorspronkelijke 1,7 miljoen gaat kosten, maar 3,4 miljoen euro. De raad werd voor de keuze gesteld óf de spelen terug te geven óf in te stemmen met een andere opzet van de spelen. Hamberg heeft van de raad een maand uitstel gekregen om de nieuwe aanpak verder uit te werken.

Richard Smith heeft op vragen van deze krant gezegd, dat het teruggeven van de spelen zonder precedent zou zijn. ,,Dit zouden de eerste spelen zijn die niet in de toegewezen stad zouden plaatsvinden. Onze historie gaat terug tot 1968.’’ Volgens Smith is de tijd tekort om een andere stad aan te wijzen.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.