Boodschappen doen vanuit ’Heel Europa’ Purmerend

Kevin de Vries
Purmerend

,,Mensen stonden hier al enkele dagen met een boodschappentas voor de deur. Maar vanaf vandaag zijn ze echt welkom in onze buurtsuper’’, aldus assistent-bedrijfsleider Frits Oudwater.

Onder grote belangstelling is woensdagochtend de ’Superrr’ geopend op de benedenverdieping van wooncomplex Heel Europa in Weidevenne. De supermarkt wordt gerund door medewerkers die zelf (nog) geen plek op de arbeidsmarkt hebben bemachtigd. Purmerenders kunnen hier terecht voor hun dagelijkse boodschappen.

,,We zitten op een perfecte locatie’’, vertelt Oudwater trots. ,,In het centrum van Purmerend is geen supermarkt en ook de dichtstbijzijnde super in de Weidevenne zit hier niet echt om de hoek.’’ Oudwater is de assistent-bedrijfsleider van de winkel en werkzaam voor zorginstelling RIBW (Regionale Instelling voor Beschermd Wonen). De instelling werkt voor dit project samen met supermarktorganisatie Support & Co.

Anders

Michelle van Noorden uit Edam en Michelle Steenman uit Zaandam werken in de buurtsuper. ,,We zijn dinsdag nog op de markt geweest om te flyeren voor onze winkel. We verwachten er veel van’’, aldus de dames. ,,Zelf ga ik hier onder andere als kassière aan de slag’’, vervolgt Van Noorden.

Wat de winkel anders maakt dan een traditionele supermarkt is de service. Hier werken ’personal shoppers’, legt Oudwater uit. ,,Dit houdt in dat wij ook boodschappen thuis bezorgen. Als hier iemand van deze flat op de bovenste verdieping woont en slecht ter been is, brengt één van onze collega’s de boodschappen gewoon naar boven. Maar we bezorgen ook verderop in de wijk, gewoon lopend. In de toekomst willen we gaan bezorgen met behulp van een elektrische bakfiets.’’

Aan huis

Oudwater en het personeel waren afgelopen weekend nog druk bezig om de nieuwe winkel in te richten. ,,Vorige week vrijdag was alles nog leeg. In het weekend zijn de houdbare producten geplaatst. Vandaag kwamen de laatste verse producten binnen.’’ De ’Superrr’ werkt hierbij samen met lokale ondernemers. ,,Het brood komt bijvoorbeeld bij Kees Gutter vandaan.’’

De winkel is er onder meer gekomen zodat bewoners van Heel Europa een supermarkt ’aan huis’ hebben. ,,Maar het gaat er vooral om dat onze collega’s weer actief meedoen in de maatschappij. Hier werken is een mooie stap richting de echte arbeidsmarkt’’, aldus Oudwater.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.