Beemster familieschatten in Museum Betje Wolff

Redacteur Waterland
middenbeemster

Ruim zeventig ‘familieschatten’ zijn er al door Beemsterlingen in bruikleen gegeven aan Museum Betje Wolff. Het museum richt een tentoonstelling in met voorwerpen waar een verhaal aan vast zit.

Aafje de Jong-de Boer, Tiny van de Nes, Pieter van der Klooster, Fieke Hartog en Geert Heikens zijn deze weken druk bezig met het plaatsen en inrichten van vitrines die zijn geleend van de overbuur, Agrarisch Museum Westerhem.

,,Het begin was moeilijk’’, vertelt voorzitter Aafje de Jong. Daarom besloot het bestuur een oproepje in Binnendijks te plaatsen en werd een selectie uit de eerste familieschatten gepresenteerd in supermarkt Deen. De Jong: ,,Dat heeft geholpen.’’ Voor alle duidelijkheid. Want het gaat niet om antieke voorwerpen die veel geld waard zijn. ,,We zoeken familiebezit met een persoonlijk verhaal.’’

Het bestuur is nog altijd op zoek naar ’familieschatten’. Wie iets in bruikleen wil geven kan mailen naar aafje.dejong@planet.nl of bellen: 0299-681595. Zowel de familieschatten als de bijbehorende verhalen zijn van 1 mei tot 1 oktober in het museum te zien.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.