Wisseling van de wacht met Bibi Kruijer

Redactie Schagen
Schagen

Voor de 16-jarige Bibi Kruijer was het de bekroning van een sterke week. In de DE3 finale van het Komtietoernooi wist zij de grote favoriete Nelleke de Weerd te verslaan. ,,Het was een zeer hoogstaande finale waarin beide dames de kans kregen om het duel naar zich toe trekken’’, constateerde toernooi-directeur Carolien Kroon.

Aanstormend talent Kruijer wist zich een weg naar de finale te slaan door in de halve finale af te rekenen met Astrid van de Veen. Gemakkelijk ging dit echter niet, want haar opponent veroverde met 6-7 verrassende de eerste set. De als tweede ingeschaalde Schagerbrugse herpakte zich echter goed en liet er in het vervolg van de partij geen misverstanden meer over bestaan 6-1, 6-0.

Ervaren

In de finale trof ze echter een speelster van een heel ander kaliber. De ervaren rot De Weerd weet wat is om grote finales te spelen en zal niet zo snel in paniek raken. Dat bleek ook toen Kruijer de eerste set had gewonnen met 7-5. De Weerd bleef rustig en wachtte geduldig haar moment af om toe te slaan. Dat kwam er ook in het tweede bedrijf en hiermee liet zij het duel direct kantelen 5-7. Kruijer raakte nu echter op haar beurt niet van de leg en bleef knokken voor ieder punt. Hierdoor steeg de spanning in de beslissende set enorm en schoof het publiek naar het puntje van de stoel om maar niets te hoeven missen.

Belangrijk

Uiteindelijk wist de jongeling het duel in haar voordeel te beslechten door op een belangrijk moment de beslissende break te forceren 6-4.

,,Het is echt ontzettend knap wat zij laat zien. Ze is nog zo jong, maar speelt al heel volwassen, want in De Weerd trof ze een tegenstander van formaat’’, aldus Kroon, die zag dat maar liefst 520 spelers de weg naar het sportpark gemakkelijk wisten te vinden. ,,Het was even plannen zeker toen we naar de hal moesten vanwege de regen, maar we mogen trots zijn met zijn allen op het feit dat we het ieder jaar weer voor elkaar krijgen om in alle categorieën spelers te trekken.’’

In de HE4 stond de lokale favoriet Bas Twaalfhoven die in de halve finales had geïmponeerd met een overwinning op de als eerste ingeschaalde Youri Minneboo 6-1,6-0. In de finale tegen Tim Smit startte hij wederom sterk, maar hier liet de uit Wervershoof komende speler zich niet het kaas van zijn brood eten. In een boeiend gevecht trok Smit de eerste set met 7-5 naar zich toen en ook in het tweede bedrijf volstond een break om de partij definitief naar zich toe trekken 6-4.

,,Ook dit was een heerlijke finale, maar dat waren ze eigenlijk allemaal wel en mede daarom kunnen we dan ook tevreden terugblikken op een geslaagde week en kijken we alweer vooruit naar volgend jaar.’’

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.