Duizenden euro's schade bij inbraak in clubhuis

1 / 4
Sander van Lubeck
Castricum

Bij de Kennemer IJsbaan in Castricum zijn twee veegmachines, een bosmaaier en een gasbrander gestolen. De schade gaat volgens eerste schattingen ’richting 10.000 euro’.

De inbraak bij de Castricumse schaatsvereniging aan de Zeeweg was afgelopen weekend, en waarschijnlijk in de nacht van zondag op maandag. Rutger van der Klip, secretaris van de ijsvereniging: ,,Zaterdagochtend om half twaalf was er voor het laatst iemand van de vereniging in het clubhuis. En zondagochtend is er nog getraind en heeft niemand iets gemerkt.’’

De dieven hebben met een koevoet het houten luik ontwricht dat het clubhuis beveiligt. Daarna konden zij binnenkomen door het raam te vernielen.

Verzekering

Een van de twee ontvreemdde veegmachines was vrij nieuw en heeft een waarde van 2500 euro. De draagbare bosmaaier is ongeveer 1500 euro waard. Tel daarbij op het ontwrichte luik en de schade aan raam en tussendeuren.

,,Gelukkig hebben we vorig jaar de verzekering nog eens onder de loep genomen’’, aldus Van der Klip. ,,We gaan er van uit dat dit vergoed wordt, maar dat weten we nog niet zeker.’’

De reden om destijds nog eens naar de verzekering te kijken, was een telefoontje van de politie. Die had in Beverwijk een aanhanger met een gestolen veegmachine gevonden maar wist niet wie de eigenaar was.

Visverenigingen

De ijsclub heeft in ieder geval aangifte gedaan. Dinsdagochtend komen forensische rechercheurs langs voor sporenonderzoek. Het inbrekersgilde lijkt clubhuizen in het vizier te hebben. Eind augustus was er in één nacht ingebroken in loodsen op Wouterland, van de Reddingsbrigade en van visverenigingen.

Dat gebeurde ook met grof geweld, ook daar bestond de buit uit apparatuur. De politie kon zo kort na de inbraak nog niet aangeven of er een verband bestaat, maar neemt de eerdere inbraken wel mee in dit onderzoek.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.