Marjolijn Kroon (KZ) naar LDODK

Koog aan de Zaan

De korfballers van KZ/Hiltex wonnen het duel bij Oranje Wit met 23-30. Maar over de uitslag werd na afloop van de wedstrijd nauwelijks gesproken. Terwijl het duel nog bezig was sijpelde namelijk het bericht door dat Marjolijn Kroon komen seizoen uitkomt voor LDODK.

Het gerucht werd na afloop door de international bevestigd. Uit de lucht vallen kwam de overstap zeker niet. Het was al langer duidelijk dat een langer verblijf van Kroon bij KZ geen automatisme was. De 25-jarige korfbalster, die vijf seizoenen lang uitkwam voor de Koger vereniging, kende onder meer door blessures een moeizaam zaalseizoen. Kroon, in 2014 speelster van het jaar, was op zoek naar een nieuwe uitdaging en uit diverse uitlatingen viel op te maken dat zij er niet zeker van was dat zij die bij KZ nog zou vinden. Met de Kogers slaagde Kroon er nog wel in zich te plaatsen voor de play-offs, ten koste van LDODK. In de halve finale bleek PKC een te hoge horde, waarna ook de strijd om de derde plaats werd verloren van Blauw Wit.

Op het veld staat KZ na de zege op Oranje Wit derde in poule B van de ereklasse. Met twee punten achterstand op PKC en drie op TOP.

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen