Timberlands nieuw bewijs in zaak overal edelsmederij Bergen

Internetredactie
Bergen

Een kijker van Opsporing Verzocht heeft nieuw leven geblazen in het onderzoek naar de overval op de edelsmederij in Bergen. Dat werd dinsdagavond duidelijk na de uitzending van het televisieprogramma.

Omdat in een eerdere uitzending werd gemeld dat een van de overvallers schoenen van het merk Timberlands droeg, nam een kijker contact op met de politie. Zij had enkele dagen na de overval, die eind 2016 plaatsvond op de Kleine Dorpstraat, kleding gevonden in een slootje langs het Wiertdijkje ter hoogte van de Jan Tooropweg. Waaronder ook een paar Timberlands.

De politie denkt nu dat de daders de kleding na de overal hebben gedumpt in de sloot. De vondst is een nieuw aanknopingspunt in het onderzoek. Naast de Timberlands zijn een paar zwarte schoenen, een zwarte jas van het merk Hugo Boss een een blauw regenjack en twee spijkerbroeken. Een van het merk Blend en een van G-Star RAW.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De politie is op zoek naar mensen die weten van wie deze kleding is, of mensen die iets verdachts hebben gezien in de buurt van de Jan Tooropweg op de avond van de overval op 21 december in 2016 plaatsvond.

De goudsmid en zijn stagiair wilden die middag rond 17.30 uur net afsluiten wanneer twee mannen binnenkomen. Ze hadden een vuurwapen bij zich en bedreigen daar de slachtoffers mee. Ze worden vastgebonden en de daders gaan op zoek naar sieraden. Hierna gaan ze er met hun buit vandoor. De overval verliep rommelig en de daders leken geen doordacht plan te hebben, meent de politie. Tijdens de overval schreeuwden ze ook steeds naar elkaar.

Volgens de politie is er voor en na de overval geen voertuig van de daders gezien, mogelijk komen de overvallers uit Bergen of de directe omgeving.

Signalement

De man met het vuurwapen heeft een licht getinte huidskleur, bruine ogen en is ongeveer 20 jaar oud en 1.70 à 1.75 meter lang. De andere overvaller droeg een zwart masker en is ongeveer 25 jaar oud en 1.80 à 1.85 meter lang. Hij heeft zwart krullend haar en heeft een forser postuur.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.