Handbaltenues HV Kras/Volendam weer terecht

De dozen met de tenues.

De dozen met de tenues.© Foto van Facebookpagina HV Kras

Sebastiaan van Loosbroek
Volendam

De sporttenues van heren 1 van HV Kras in Volendam die afgelopen zaterdag verdwenen, zijn weer terecht. Gisteravond even voor middernacht zijn de dozen met de tenues en nog wat andere kleding voor heren 2 door een anonieme bezorger afgeleverd voor de deur van sporthal Opperdam.

Aanvoerder Léon van Schie is erg blij. ,,Het is een ongelooflijk verhaal.’’ Vorige week zaterdag wilde een pakketbezorger de tenues afleveren aan de sporthal, maar die was dicht. Vervolgens heeft de bezorger de dozen aan iemand op de parkeerplaats gegeven. Die had er klaarblijkelijk andere bedoelingen mee dan ze netjes af te leveren bij de club.

De club deelde een bericht op Facebook, dat verschillende media overnamen en ’heel veel’ is gedeeld. ,,Dat heeft waarschijnlijk geholpen. Gisteravond heb ik rond elf heb ik de sporthal afgesloten en ben ik naar huis gereden. Een uur later belde een teamgenoot, die op weg naar huis langs de sporthal reed, dat er twee dozen voor de deur lagen met de tenues erin.’’

Hoewel het merendeel terecht is, ontbreken er nog vier shirts. ,,Die heeft de anonieme bezorger kennelijk voor zichzelf gehouden’’, zegt Van Schie. Maar nu de meeste kleding terug is, blijft de club een kostenpost van enkele duizenden euro’s bespaard. ,,En het scheelt een hoop extra werk, zoals het indienen van claims bij de betrokken partijen’’, besluit Van Schie.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.