Alami Ahannach gaat Poortvliet assisteren

Poortvliet / Foto: ANP

velsen-zuid

Alami Ahannach is komend seizoen de assistent van Jan Poortvliet bij Telstar. De 41-jarige oud-speler van de Velsense club tekent voor een jaar.

Ahannach, voormalige Marokkaans international, speelde van 1992 tot 1996 bij Telstar. In 1998 kwam hij een seizoen terug in Velsen. In de tussenliggende seizoenen speelde de voetballer bij MVV. In 2003 sloot hij zijn carrière af bij Emmen.

Hij begon ook zijn trainerscarrière bij de jeugd van de ploeg uit Drenthe. Ahannach was daarna de eindverantwoordelijke bij WKE, een topamateurclub, ook uit Emmen. Weer terug bij de bvo uit de stad werd hij benoemd tot assistent. Tussen 2006 en 2009 was Ahannach actief als assistent-trainer in het Midden-Oosten. Onder andere bij Al-Jazeera uit Abu Dahbi.

De Marokkaan werd op het WK van Amsterdam gepolst door technisch manager Toon Beijer. Het is ook de bedoeling dat Ahannach een deel van de taken van Beijer bij het eerste elftal overneemt. Door de komst van de vrouwen moet de technisch manager zijn werkzaamheden verdelen.

,,Het is geweldig om terug te keren op de club waar ik begonnen ben als speler’’, zegt Ahannach op de website van Telstar. ,,Ik heb hier heel veel mooie herinneringen liggen. In de tussentijd is er natuurlijk heel veel veranderd bij de club, wat ik als positief ervaar. Het is voor mij erg mooi om daar nu onderdeel van uit te maken.’’ De coach wil komend seizoen in Nederland beginnen met de opleiding coach betaald voetbal.

Telstar begint met Ahannach vandaag aan het nieuwe seizoen met een bosloop. Wellicht dat Armand Neeskens dan ook aansluit. De 18-jarige zoon van Johan Neeskens speelde afgelopen seizoen nog in de jeugd van Galatasaray, waar zijn vader actief was als trainer. Neeskens junior gaat echter studeren op de Johan Cruyff University en hoopt daarom op een club uit Nederland.

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen