Mytylschool Beverwijk nog aan zijden draad

Mytylschool Beverwijk nog aan zijden draad. Foto: ANP
beverwijk

Er blijft grote onzekerheid bestaan over de bouw van het nieuwe kinder- en jeugdcentrum van Heliomare bij het station van Beverwijk. Hoewel de gemeente er veel aan doet om opnieuw een provinciesubsidie binnen te slepen.

Wethouder Jaqueline Dorenbos heeft de gemeenteraad vorige week duidelijkheid beloofd over de toekenning van die provinciesubsidie van 4,6 miljoen euro, maar die duidelijkheid is er tot op heden niet gekomen. Ondanks een ’positief’ gesprek tussen de wethouder en gedeputeerde Joke Geldhof afgelopen vrijdag.

Wethouder Dorenbos heeft tijdens dat gesprek de voortgang in het project geschetst. Er is inmiddels een stedenbouwkundig kader klaar, en nu moet Heliomare een bouwplan maken dat daar in past. De provincie heeft nogmaals bevestigd dat het geld voor de mytylschool nog steeds op de plank ligt.

Maar dat geld is gebonden aan strenge voorwaarden. Dorenbos meldde afgelopen donderdag aan de raad dat zij vrijdag wilde horen of de provincie het geld ging toekennen. ,,Zonder nieuwe voorwaarden te stellen’’, zei Dorenbos.

De provincie trekt zich hier echter niets van aan. ,,Het is niet zo dat een gemeenteraad kan beslissen over onze subsidie.’’ De ergernis over Beverwijk op het provinciehuis is groot. ,,Als wij die subsidie opnieuw toekennen, zullen de voorwaarden eerder strenger dan soepeler zijn.’’

Heliomare zit allerminst stil. Een architectenbureau bekijkt nu hoe het complexe gebouw binnen de toegekende vierkante meters past.Pas nadat in december met de gemeente een realisatieovereenkomst is getekend, kan een Europese aanbesteding de deur uit voor een architectenbureau dat het feitelijke gebouw gaat ontwerpen.

Meer nieuws uit Kennemerland