Servicepunt in Schager binnenstad krijgt na verhuizing apotheekfunctie terug

Richard Zut
Schagen

Apotheek Schagen aan de Nieuwstraat in de binnenstad krijgt weer een volwaardige apotheekfunctie. Dit wordt begin september een feit, na de verhuizing naar een stukje verderop: de helft van het voormalige Action-pand aan de Nieuwstraat 69/71.

De nieuwe naam wordt ACN Apotheek Schagen Centrum.

Verbouwing

Arjuna Contram Seetanah, een van de drie apothekers van Apotheek Combinatie Noord-Holland (ACN), zegt dat de verbouwing van de nieuwe locatie, die grenst aan bakkerij ’t Are Brood, is begonnen.

,,We krijgen eenzelfde voorgevel als de bakkerij, zodat wij dezelfde uitstraling krijgen als de buurman. Daarmee wordt één geheel gecreëerd.’’

Sinds de opening van de nieuwe hoofdvestiging aan de Zuiderweg diende het filiaal aan de Nieuwstraat alleen als servicepunt/dependance, hoofdzakelijk voor het afhalen van recepten.

Contram Seetanah is met zijn compagnons, apothekers Sebastiaan Wegman en Peter Admiraal, erg content met deze ontwikkeling. De locatie aan de Zuiderweg is en blijft hoofdvestiging.

Herhaalrecepten

,,Straks zullen de mensen ook aan de Nieuwstraat weer terecht kunnen voor alle handelingen, nieuwe recepten en herhaalrecepten’’, vertelt hij.

,,Ook daar zullen we voorraden hebben, zodat mensen niet meer alsnog door hoeven naar de Zuiderweg. Al zullen die minder zijn dan op onze hoofdvestiging. We zijn ervan overtuigd dat we met de stap van servicepunt naar apotheek de inwoners van Schagen een nog betere gezondheidszorg kunnen bieden.’’

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.