Identificatieteam ontvangt veel steunbetuigingen

Saskia Knegtering
Hilversum

Het internationale team van experts dat betrokken is bij de identificatie van de slachtoffers van vlucht MH17, krijgt veel steunbetuigingen toegezonden. "Dat doet de specialisten goed", meldt het ministerie van Defensie. De experts werken in de Korporaal van Oudheusdenkazerne in Hilversum met man en macht aan het identificatieproces.

,,Emotioneel gaat het om zwaar en ingrijpend werk", aldus het ministerie. De experts ontvangen kaarten, bloemen, knuffels, gedichten en brieven met persoonlijke woorden van onbekende mensen uit het hele land. "Dapper en moedig om zo’n zware taak te gaan uitvoeren", luidt een van de vele berichten. ,,Heel veel sterkte en succes bij het identificeren en herenigen van de slachtoffers met hun nabestaanden", klinkt een andere boodschap.

De steunbetuigingen worden opgehangen op een speciaal scherm. ,,Elke keer als de onderzoekers langslopen weten zij zich gewaardeerd", stelt het ministerie. Ook hoofd van het Landelijk Team Forensische Opsporing Arie de Bruijn noemt het ’echt heel mooi om te zien’ dat mensen zo meeleven. ,,Het gebeurt zelden of nooit dat we kaarten, koekjes en bloemstukken krijgen. Dat is echt uniek".

De experts hebben tot nu toe 65 slachtoffers van de vliegramp geïdentificeerd, meldde het ministerie van Veiligheid en Justitie zaterdag. Onder hen zijn 39 Nederlanders. In de 228 kisten die vanuit Oost-Oekraïne naar Nederland zijn gebracht, zaten 176 min of meer complete lichamen. De experts denken die allemaal te kunnen identificeren.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.