Doe mee en schilder uw kijk op ’Tuinhuis aan de Zaan’ van Monet

Doe mee en schilder uw kijk op ’Tuinhuis aan de Zaan’ van Monet
’Tuinhuis aan de Zaan’ van Claude Monet
© Foto Stichting Monet in Zaandam
Zaanstad

Voor onze zomerserie ’Inspiratie’ hebben we een aantal Zaanse kunstenaars gevraagd hun kijk te geven op de productie van Monet. Een schilderij is speciaal gereserveerd voor lezers van Dagblad Zaanstreek. Dat is ’Tuinhuis aan de Zaan’.

Van dit schilderij is nog steeds niet honderd procent zeker of het een Zaans tafereel of Frans is (de afgebeelde boot is in elk geval een Hollands model), maar juist die onzekerheid maakt het spannend om er definitief een Zaanse draai aan te geven.

En daar hebben we de hulp van onze lezers nodig: zet de ezel en het doek maar vast klaar. Wie op korte termijn inspiratie heeft om zich in het schilderij ’Tuinhuis aan de Zaan’ van Monet te verplaatsen kan het geschilderde resultaat vanaf nu aanbieden via redactie.zaan@nhd.nl.

Maak van uw schilderij een foto in voldoende resolutie (minimaal 2000 pixels breed bij 72 dpi, ca. 1,5 Mb) en mail deze met uw naam, woonplaats, telefoonnummer en een korte toelichting.

Volgens de ’Schatkaart van Monet’ die Martijn Couwenhoven maakte stond het tuinhuis langs de Zaan aan de Oostzijde, zo ter hoogte van De Boeg en de Halstraat. De inzendtermijn sluit op zondagavond 13 augustus. De mooiste inzendingen worden gepubliceerd.

Inspiratie nodig? Het Monet Atelier, Westzijde 14g, toont 25 reproducties van de Zaanse Monets. Zie www.monetinzaandam.nl

Meer nieuws uit Zaanstreek

Lees hier de digitale editieVolg ons