Bloemen en kunst gaan hand in hand in Heemskerkerduin

Redacteur Kennemerland
Heemskerk

De bloementelers uit Kennemerland laten volgend weekeinde hun mooiste producten zijn in buurtcentrum d’Evelaer, midden in het tuinbouwgebied van Heemskerk. De jaarlijkse expositie wordt gecomineerd met de Kunstroute Heemskerkerduin en andere activiteiten.

Het thema van deze Kennemer Bloemenshow is: Maerten van Heemskerck en de hedendaagse kunstenaars.

De ingezonden bloemen worden allereerst beoordeeld door professionele keurmeesters van de veiling Flora Holland in Aalsmeer. De prijsuitreiking is op vrijdagavond 13 september. Daarna kan het publiek komen kijken wat er voor moois in de kassen en in de openlucht in Heemskerk wordt geteeld.

De bloemenshow gaat gepaard met allerlei nevenactiviteiten in en rond het buurtcentrum aan de Luttik Cie. Zoals een middag gratis bloemschikken voor kinderen (zaterdag 14 september), gevolgd door een veiling ’s avonds. De honderd kavels, te bekijken op de website van d’Evelaer, zijn beschikbaar gesteld door diverse bedrijven. De opbrengst is voor het jeugd- en kinderwerk.

Op zondag 15 september om 10.30 uur is er een ’kassencross’, een recreatieve hardloopwedstrijd van 7,5 kilometer langs en door de kassen. Start en finish zijn bij d’Evelaer. Om 11 uur begint de zesde editie van de Kunstroute Heemskerkerduin. Dan zal opnieuw blijken dat het gebied veel creativelingen telt. Verder is er een proeverij van streekproducten en muziek van The Fakers.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.