Geld voor bouw Hospice Schagen

Richard Zut
Schagen

Het laatste stukje onzekerheid over de bouw van het Hospice Schagen is de wereld uit. Het stichtingsbestuur heeft een akkoord bereikt met een niet nader genoemde stichting die de benodigde 1,4 miljoen euro voor dit project op tafel wil leggen.

De stichting Hospice Schagen en omstreken zal geen eigenaar worden, zoals eerder het plan was, maar wordt huurder en beheerder van het nieuwe gebouw aan de Johannes Vermeerstraat in Schagen.

Een blije voorzitter Arend Sijpestein, donderdagmiddag: ,,Dit is een pak van ons hart. De financiering van grond en gebouw is hiermee helemaal afgedekt, en dat is geweldig nieuws. Wij zitten niet op steen te wachten, maar willen ons volledig richten op het uitvoering geven aan onze taak om mensen die terminaal zijn een waardig levenseinde te bezorgen. En dat kunnen we nu gaan doen.''

Voordat sprake kan zijn van nieuwbouw moet eerst nog wel het bestemmingsplan worden gewijzigd. Het gemeentebestuur zal hieraan medewerking verlenen. Sijpestein: ,,Dat plan wordt gepubliceerd en ter inzage gelegd, en dan kan het afhankelijk van zienswijzen een half jaar tot anderhalf jaar duren voordat er gebouwd kan worden.''

Sijpestein en medebestuurslid Lied van der Lubbe mochten donderdagmiddag bovendien nog een cheque van 1000 euro in ontvangst nemen uit handen van de Lions Club Schagen.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.