Geluksstudent heeft scholen voor uitkiezen

Kelly van Hal
MASTIC BEACH

Waar de meeste studenten in hun handjes mogen knijpen als ze worden toegelaten tot een van de meest prestigieuze universiteiten ter wereld, heeft een 17-jarige student uit de Verenigde Staten ze voor het uitkiezen. De jongen uit Mastic Beach in de staat New York is toegelaten tot alle acht zogenoemde Ivy Leaguescholen.

Kwasi Enin kreeg deze week toelatingsbrieven van Harvard, Yale, Brown, Columbia, Cornell, Darthmouth, Princeton en de Universiteit van Pennsylvania, meldde Amerikaanse media dinsdag. Deze acht worden beschouwd als de meest toonaangevende en beste universiteiten ter wereld. Slechts een selecte groep uitmuntende studenten wordt jaarlijks toegelaten.

De middelbare scholier haalde bijna de hoogst mogelijke score op het Amerikaanse toelatingsexamen voor universiteiten. Toch kwam de massale toestroom van welkomstbrieven als een verrassing voor de tiener. „Ik hoopte kans te maken om in elk geval tot een universiteit toegelaten te worden als ik me voor alle acht aanmeldde”, aldus Enin. Hij heeft naar eigen zeggen een voorkeur voor Yale en wil graag cardioloog of neuroloog worden.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.