Flevo boekt derde zege op rij

Mark Borsje
Middenmeer

Juichend liepen de spelers van Flevo van het veld nadat WMC, een concurrent in de degradatiestrijd, met 2-0 was verslagen. ,,Deze is echt heel erg lekker. We verschaffen ons hiermee wat ruimte wat er hopelijk voor zorgt dat ook het voetbal nog beter wordt’’, aldus een opgeluchte Flevo-trainer Marco Kuut na de derde zege op rij.

Flevo dat vooraf als favoriet werd gezien, had het moeilijk met die status. WMC dat slechts acht punten had verzameld opende agressief en drukte de thuisploeg in de verdediging. Al na enkele minuten moest Flevo-doelman Patrick Benit daardoor handelend optreden na een bekeken schot van Mark Dekker. ,,We begonnen heel slap aan de wedstrijd. Dan zie je dat wij toch moeite hebben om het spel te maken’’, sprak Kuut die gaandeweg de eerste helft zag dat zijn ploeg het beter oppakte zonder daarbij te imponeren. ,,We werden wel iets sterker, maar konden ook toen voorin geen vuist maken waardoor WMC op dat moment betrekkelijk eenvoudig overeind bleef’’, meende de coach.

Doordat Flevo niet in haar spel kwam gloorde er aan de horizon een punt voor WMC. Maar na de rust stond er een andere thuisclub op het veld. Die toen wel druk vooruit wist te zetten en zocht met passie naar de openingstreffer. De bezoekers hadden het zwaar en capituleerden na een uur spelen. Sydney Schaafstra, weer terug na een schorsing, draaide zich knap vrij en vond bij de tweede paal de geheel vrijstaande Mats Vrenegoor 0-1. ,,Dat zorgde voor rust in de ploeg. Je zag daarna ook dat we het spelletje wel beheersen, maar dat de finesse op bepaalde momenten nog ontbreekt’’, aldus Kuut die enkele minuten na de openingstreffer weer kon juichen. Wederom was het Vrenegoor die het laatste zetje mocht geven na een aanval over meerdere schijven 0-2.

WMC toonde hierna nog wel de wilskracht om er een positief resultaat uit te slepen, maar was lang niet bij machte om het de Flevo-defensie echt lastig te maken. Toch kreeg het nog een uitgelezen kans toen de leidsman voor een vermeende handsbal van Vrenegoor naar de stip wees. Dit buitenkansje met nog enkele minuten te spelen was echter niet besteed aan Dekker, die wederom op Benit stuitte. ,,Toen wist ik het zeker dat de wedstrijd in de tas zat en de derde overwinning op rij een feit was’’, aldus Kuut.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.