Flexprijs Toeslag, wat is dat?

Lida Leeuwenkamp is de koning te rijk. Eindelijk snapt de Koedijkse waar de woorden ’Flexprijs Toeslag’ op slaan. Ze moet in totaal 200 euro extra betalen op haar weekje Turkije met drie vrienden. ,,Kunt u mij vertellen of dit een toeslag is en of dat zomaar mag?’’

Terug naar vrijdag 9 september. Lida regelt bij reisbureau D-Reizen in Alkmaar een weekje Marmaris voor vier personen. Ze krijgt de rekening en ziet daarop een toeslag van 50 euro per persoon. Er staat bij: ’Flexprijs Toeslag’, Ze vraagt aan de balie waar het op slaat, maar wordt niets wijzer.

Ze gaat naar huis maar het zit haar niet lekker. Zou het iets te maken kunnen hebben met de kerosineprijs of het hotel? Ze belt reisorganisatie Neckermann waar de reis is ondergebracht. Ze krijgt iemand van de klantenservice aan de lijn maar wordt geen steek wijzer. ,,Ik vond de uitleg althans niet duidelijk.’’ Ze wordt een beetje bozig en zoekt op internet. Nul op rekest. Webpagina na webpagina leest ze door. Niemand die haar uitleg kan geven.

Ten einde raad mailt ze de ombudsredactie. ,,Kunt u mij vertellen of dit een toeslag is die kan of mag’’, vraagt ze ons. ,,En heeft u hier al eens eerder melding van gehad?’’

Dat laatste moeten we ontkennen. En de logica van de term ’Flexprijs Toeslag’ snappen we ook niet. Zou het iets met flexibiliteit te maken kunnen hebben? Dat ze geld terug krijgt als de kerosine goedkoper blijkt te zijn?

Zie voor het antwoord de pagina De Ombudsman in Noordhollands Dagblad

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.