Volendam geeft zege weg

Sander van Lubeck
OSS

FC Volendam leek gisteravond geen kind te hebben aan FC Oss, maar na een fantastische eerste helft zakte de ploeg van coach Hans de Koning ver weg. Na een tumultueuze slotfase waarin Oss een strafschop kreeg moest Volendam met het schaamrood van het veld: 2-2.

En daarmee verloor Volendam heel dure punten. Zeker omdat de Noord-Hollanders het duel al bij rust beslist hadden moeten hebben. Al na drie minuten mocht Brandley Kuwas, die gisteravond eindelijk weer eens ouderwets op dreef was, alleen op het Osse doel af: 0-1. Volendam nam geen gas terug en bleef het doel van Oss bestoken. Vlak voor rust werkt Leon Tol bij de eerste paal een corner van Kuwas binnen (0-2).

Geen vuiltje aan de lucht maar in de tweede helft werd Volendam ineens overlopen en had doelman Theo Timmermans handenvol werk. Verder dan de aansluitingstreffer van Marko Maletic leek de thuisploeg niet te komen. Totdat Tol in blessuretijd oliedom van zich afschopte. De strafschop werd door Maletic dankbaar in ontvangst genomen.

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen